ONTDEK DE OMGEVING

c0e22041349a2a46dca8882c17b88f44.jpg

Lente in de Veluwe:  het bos ontwaakt uit haar winterslaap en jonge dieren worden geboren in een opbloeiende groene wonderschone natuur. 

De Haere (de zandverstuiving) ligt op 5 minuutjes lopen vanaf de chalets die op deze site worden aangeboden. De zandverstuiving kent bijzondere flora en fauna, waaronder de jeneverbesstruik. Achter de zandverstuiving vind u de Doornspijkse heide.  Verwonder je tijdens de mooie wandelingen binnen dit gebied.  

De prachtige natuur biedt tijdens de warme zomermaanden ook een heerlijke verkoeling. Wil je echt afkoelen in lekker water dan is daar het Veluwemeer uiterst geschikt voor en dichtbij bospark Dennenrhode. Tevens is er op het park een buitenzwembad. In de herfst kleurt de natuur sprookjesachtig mooi. Burlende herten spotten tijdens deze periode is zeker een aanrader. Komt koning winter langs dan veranderd dit prachtige stuk natuur in een sprookje. Kortom het hele jaar  door is het genieten op de Veluwe en in Bospark Dennenrhode.

Ben je een hondenbezitter en wil je graag genieten samen met je viervoeter(s) in de lente  of zomermaanden in totale ontspanning? neem hem of haar gezellig mee.   

parking_edited.png
lamp_edited.png
WiFi_edited.png
2019-01-29.png

Gratis parkeren
bij het chalet

Volledig ingericht

Gratis WIFI

Huisdiervriendelijk

DE OMGEVING

Elburg

Het oude vestingstadje Elburg is al een bezienswaardigheid op zich. Het stadje ademt nog steeds de sfeer van de middeleeuwen. Aan de rijke historie heeft Elburg mooie bezienswaardigheden overgehouden.

 

Nunspeet

Recreatiegebied Zandenplas ligt midden in de eeuwenoude bossen van de Veluwe. Het is een klein bosbad met strand, kiosk en speeltoestellen.
Je kunt er ondermeer zwemmen, wandelen, volleyballen en voetballen. Op het recreatiegebied loopt een mooie ruiterroute.

 

Burlende herten spotten

 

In september begint bij de edelherten de bronsttijd, in deze tijd gaan de mannetjes op zoek naar de vrouwtjes. Ze maken dan een indrukwekkend geluid, dit geluid noemen we “burlen”. De vrouwtjes (hindes) willen allemaal paren met het edelhert dat het vaakst en het hardst kan burlen. Veel lawaai betekend dus veel vrouwtjes, soms heeft één edelhert wel tien vrouwtjes. Spannend, kom burlende herten kijken op de Veluwe.

Dolfinarium Harderwijk

Roggen aaien? Op de foto met een dolfijn? of gewoon heel hard lachen om de zeerobben? Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Doornspijk ligt het dolfinarium Harderwijk. Het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Voor jong en oud een heerlijk dagje weg.

 

www.dolfinarium.nl

Walibi

Dare to get real in attractiepark Walibi in Flevoland. Oerendhard in één van de rollercoasters gillen en buikkriebels krijgen? of je in een andere wereld bevinden met de nieuwe attractie Neurogen met een VR bril wat in 2017 is geopend? Genieten doet u samen met uw gezin in Walibi. Op steenworp afstand van Doornspijk.

www.walibi.nl

 

VVV Elburg

Wilt u musea bezoeken? Het VVV is gevestigd op een prachtige locatie, namelijk in Museum Elburg.De vriendelijke medewerkers van het VVV kunnen u alles vertellen over de andere musea die in Elburg gevestigd zijn, U bent hier van harte welkom!

http://winkelvesting.nl/vesting/cultuur/vvv-elburg/

Ervaar Elburg!

Ervaar Elburg!

Video afspelen
de Haere